Dakkapel Gemert

Wil je graag meer licht en ruimte creëren op de bovenverdieping, maar heb je geen geld voor een volledige verbouwing? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een houten of kunststof dakkapel. Dakkapellen zijn, wanneer je kiest voor de prefab variant, in één dag bij jou in Gemert te plaatsen, op zowel het plat als schuin dak. De kosten voor een nokverhoging of dakkapel plaatsing hangen af van verschillende factoren, onder andere van of het mogelijk is vergunningsvrij te bouwen. Wil je meer weten over de kosten voor een dakkapel renovatie, of de plaatsing van een kunststof dakkapel in Gemert? Wij informeren je graag.

dakkapel GemertWel of geen vergunning aanvragen?

Het plaatsen van een houten of kunststof dakopbouw brengt diverse kosten mee. De prijs kan bijvoorbeeld hoger worden doordat je een vergunning moet aanvragen. Het aanvragen van een vergunning is noodzakelijk wanneer je de dakkapel aan de voorkant laat monteren of als deze hoger is dan 1.75 meter. Is de dakopbouw lager of kies je voor een plaatsing aan de achterkant? Dan is het meestal mogelijk om vergunningsvrij te bouwen. Wil je zeker weten of je vergunningsvrij mag klussen? Bij het gemeenteloket in Gemert weet men de precieze regels voor de vergunning aanvraag en waar u aan moet voldoen voor vergunningsvrij bouwen.
prefab dakkapel Gemert

Prefab dakkapel: binnen één dag geplaatst

Eén van de meest gemaakte keuzes binnen de dakkapel branche is die voor een prefab dakopbouw. Prefab staat voor eerder gefabriceerd. Dit betekent dat onze specialisten uit Gemert de kunststof of houten dakkapel in de fabriek in elkaar zetten, en daarna in één dag bij jou thuis monteren, mits de vergunning geregeld is. Dit betekent echter wel dat de prijs voor prefab dakkapellen iets hoger ligt dan voor het standaard model. Doordat de arbeidstijd korter is, zul je hier echter enigszins op besparen. Uiteindelijk zijn de kosten voor een prefab constructie iets hoger dan voor de op locatie in elkaar gezette variant.


dakkapel renovatie Gemert

Dakkapel renovatie

Naast de plaatsing van nieuwe dakkapellen op uw plat of schuin dak is het tevens een optie om onze vakmannen uit Gemert in te zetten voor de renovatie van een bestaande dakopbouw. Bij een renovatie zijn er een aantal zaken die wij uitvoeren. Ten eerste zullen wij alle onderdelen controleren op beschadigingen en slijtage. Een tweede stap in de renovatie is de reparatie van de beschadigingen en het vervangen van bepaalde onderdelen aan de dakkapel en het plat of schuin dak. Een laatste stap in de renovatie is de reiniging en isolatie van de nodige oppervlakken voor het behoud van de levensduur.
Overzicht gemiddelde prijzen

Soort dakkapel Gemiddelde prijs
Standaard model (1x1m) €2.500,-
Draaikiep/vast raam (1x2m) €3.500,-
Draaikiep/vast/draaikiep raam (1x3m) €4.250,-
Draaikiep/vast/draaikiep raam (1x4m) €5.500,-

Wat kost een dakkapel?

De kosten voor dakkapellen hangen af van een groot aantal factoren. De grootste invloedsfactor is de afmeting waar u voor kiest. Wil je een houten dakkapel met een vast en een draaikiepraam? Dan zult u een lagere prijs betalen dan voor een kunststof dakopbouw met twee draaikiepramen en een groot vast raam daartussen. Daarnaast is ook het model waar je voor kiest van invloed op de prijs. Prefab is zoals gezegd duurder dan het standaard model. Wij adviseren bovendien om altijd de mogelijke extra kosten in het oog te houden. De aanvraag van een vergunning kost bijvoorbeeld zo’n 4% van de uiteindelijke prijs.Offertes aanvragen
dakkapellen Gemert

Soorten dakkapellen

Wie kiest voor het uitbreiden van de bovenverdieping voor meer licht en ruimte moet kiezen uit vele soorten dakkapellen. De standaard dakkapel op het schuin dak heet ook wel een sleepdakkapel. Voordat je de sleepdakkapel mag plaatsen moet het schuin dak een minimale helling hebben van 35 graden. Daarnaast is het een optie om op het plat dak een dakopbouw te plaatsen. Het plat dak krijgt zo eigenlijk een extra kamertje er bovenop. Een derde variant is de nokverhoging. Bij een nokverhoging zullen wij het schuin of plat dak aan één of twee kanten verhogen, waardoor u onder andere de zolder beloopbaar kunt maken. Daarnaast bestaat er ook nog een dakkapel met Frans balkon.


kunststof dakkapel Gemert

Kunststof dakkapel

Zoals gezegd is het mogelijk om dakkapellen in vele en soorten te bestellen bij een dakkapelspecialist uit Gemert. Het grootste verschil is meestal het materiaal waarvan de dakopbouw gemaakt is. De meest populaire variant bij onze klanten uit Gemert is de kunststof dakkapel. Kunststof dakkapellen brengen diverse voordelen met zich mee. Zo hebben zij ten eerste een zeer lange levensduur. De meeste kunststof dakonderdelen gaan ongeveer 40 jaar mee voordat u deze dient te vervangen. Daarnaast vereist het kunststof weinig onderhoud; je hoeft dit alleen maar jaarlijks te reinigen. Bestel kunststof met een houtdesign om ook een prettige uitstraling te creëren.
Houten dakkapel

Het alternatief voor kunststof dakkapellen zijn houten of zinken oplossingen. Houten dakkapellen hebben een minder lange levensduur dan de kunststof variant, je moet denken aan zo’n 30 jaar voordat het hout vervangen moet worden. Houten dakonderdelen vereisen daarnaast iets meer onderhoudstijd van jou. Zo moet je de houten planken eens in de vijf jaar opnieuw schuren en schilderen voor het behoudt van de kwaliteit. Voordeel van houten producten is de zeer warme uitstraling die deze bieden. Hout ziet er minder kunstmatig uit, waardoor het vaak beter past bij de omgeving. De kosten voor houten onderdelen zijn met name afhankelijk van het soort hout.

Besparen door offertes te vergelijken

Wil je weten wat de prijs wordt voor de renovatie van je bestaande nokverhoging? Heb je een vraag over het verschil tussen vergunningsvrij en met een vergunning bouwen in Gemert? Of heb je vragen over het plaatsen van een prefab dakkapel op een schuin of plat dak? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Geef via onze offertepagina je wensen voor de nokverhoging door en wij zorgen ervoor dat je spoedig een aantal offertes krijgt van specialisten uit Gemert. Het is aan jou om deze met elkaar te vergelijken en zo te kiezen voor de expert die het beste bij je past.