Kosten dakkapel 5 meter

Wil je weten wat de kosten zijn voor een dakkapel van 5 meter inclusief montage? Dit is een veelgestelde vraag bij het uitbreiden van de leefruimte onder je schuine dak. Gemiddeld kun je denken aan een prijs rond de 4.500 tot 9.000 euro, afhankelijk van verschillende factoren. In dit artikel bespreken we welke aspecten de prijs beïnvloeden, hoe je kunt besparen en wat de invloed van materiaalkeuze is. Zo ben je goed voorbereid op je aankoop.

Kosten dakkapel 5 meter: een korte samenvatting

 • Kunststof dakkapellen van 5 meter zijn relatief voordelig en onderhoudsarm, met prijzen vanaf ongeveer €4.500 inclusief montage.
 • Houten dakkapellen bieden een traditionele uitstraling, maar vereisen meer onderhoud en zijn duurder, met prijzen vanaf €6.000.
 • Aluminium dakkapellen zijn duurzaam en hebben een moderne look, maar zijn ook de duurste optie, vanaf ongeveer €8.500.
 • De totale prijs wordt beïnvloed door materiaalkeuze, maatvoering, extra opties en de mogelijkheid tot subsidies of collectieve inkoop.
 • Hulp nodig? Vergelijk gratis offertes!

Kosten dakkapel 5 meter inclusief montage

Wat kost een dakkapel van 5 meter?

De kosten voor de installatie van een dakkapel van 5 meter kunnen variëren, voornamelijk afhankelijk van de materialen, het ontwerp en de extra opties die je kiest. Gemiddeld liggen de kosten tussen de 4.500 en 9.000 euro. Deze kosten zijn inclusief de montage, wat duidt op een all-in prijs waarbij je niet voor verrassingen komt te staan. Het is belangrijk om te weten dat de prijs kan oplopen als je voor luxere materialen of extra voorzieningen zoals ingebouwde zonwering of speciaal glas kiest.

Hier zijn enkele zaken die je in gedachten moet houden bij het bepalen van de kosten:

 • Maatwerk versus prefab: Prefab dakkapellen zijn vaak goedkoper dan maatwerk. Dit komt omdat ze in een fabriek worden voorbereid en snel op locatie geïnstalleerd kunnen worden.
 • Materiaalkeuze: De keuze van het materiaal heeft een grote invloed op de prijs. Kunststof is meestal goedkoper dan hout of aluminium.
 • Vergunningen: Afhankelijk van waar je woont, kun je een vergunning nodig hebben om een dakkapel te plaatsen. De kosten en de noodzaak van een vergunning kunnen variëren per gemeente.
 • Extra functies: Extra’s zoals decoratieve afwerkingen, geïntegreerde rolluiken of horren kunnen de prijs verhogen.

Kosten dakkapel 5 meter inclusief montage prijzen 2024

Type dakkapel Materiaal Prijs
Prefab, basic Kunststof €4,500
Maatwerk, basic Hout €6,500
Maatwerk, luxe Aluminium €9,000

*Op zoek naar een dakkapel? Vergelijk gratis offertes!

Als je op zoek bent naar een dakkapel en je wilt zeker zijn van de beste prijs-kwaliteitverhouding, is het verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken. Bezoek onze offertepagina om gratis verschillende offertes te ontvangen en zo de beste deal voor jouw situatie te vinden. Door te vergelijken kun je niet alleen geld besparen, maar ook een aanbieder vinden die aansluit bij jouw specifieke wensen en eisen.

Factoren die de prijs van jouw dakkapel beïnvloeden

De aanschaf van een dakkapel is een aanzienlijke uitgave waarbij verschillende variabelen de totale kosten kunnen beïnvloeden. Om een weloverwogen keuze te maken voor de aanschaf van een dakkapel, is het essentieel om deze factoren te kennen en te begrijpen hoe ze de prijs kunnen beïnvloeden.

 • Maatwerk versus prefab: Een gepersonaliseerde dakkapel, volledig aangepast aan jouw wensen en de architectuur van je huis, zal over het algemeen duurder zijn dan een standaard prefab model. Dit komt door de extra werkzaamheden die nodig zijn om de dakkapel op maat te maken.
 • Vergunningen: Afhankelijk van jouw woonplaats en de regelgeving kan het zijn dat je een bouwvergunning nodig hebt voor het plaatsen van een dakkapel. De kosten voor een vergunning verschillen per gemeente en kunnen de totale kosten van de dakkapel beïnvloeden.
 • Materiaalkeuze: De materialen die je kiest voor jouw dakkapel hebben een grote impact op de prijs. Zo is kunststof doorgaans voordeliger dan hout of aluminium, maar het kan zijn dat je een voorkeur hebt voor de natuurlijke uitstraling van hout of de duurzaamheid van aluminium.
 • Isolatiewaarden: Een dakkapel met een hogere isolatiewaarde kan meer kosten, maar levert op de lange termijn wel een besparing op de energierekening op. Dit is een investering die de moeite waard kan zijn.
 • Extra opties: Wil je jouw dakkapel voorzien van bijvoorbeeld inbouwspots, zonwering, een vliegenhor of zelfreinigend glas? Alle extra opties verhogen de prijs, maar bieden wel meer comfort en gebruiksgemak.
 • Arbeidskosten: De complexiteit van de installatie kan de arbeidskosten beïnvloeden. Een dakkapel op een moeilijk bereikbare plek of met een complex ontwerp kan meer tijd vragen om te plaatsen, wat de arbeidskosten doet stijgen.

Deze lijst benadrukt dat de prijs van een dakkapel niet alleen wordt bepaald door de grootte of het ontwerp, maar ook door andere, minder voor de hand liggende factoren. Daarom is het raadzaam om bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen. Dit kan eenvoudig via onze offertepagina, waar je gratis meerdere offertes kunt vergelijken en zo de beste keuze voor jouw situatie kunt maken.
Offertes vergelijken

Bespaartips voor de aanschaf van een dakkapel

De aanschaf van een dakkapel is een slimme manier om meer ruimte en licht in je huis te creëren, maar het kan een dure onderneming zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de kosten kunt drukken zonder in te leveren op kwaliteit. Hieronder vind je handige bespaartips:

 • Vergelijk offertes: Prijzen kunnen flink verschillen per aanbieder. Door offertes te vergelijken, kun je de meest competitieve prijs vinden. Maak gebruik van onze offertepagina om gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen.
 • Kies voor een prefab dakkapel: Prefab dakkapellen zijn vaak goedkoper dan maatwerkdakkapellen, omdat ze in de fabriek worden vervaardigd en snel geplaatst kunnen worden.
 • Plan de plaatsing buiten het hoogseizoen: In rustigere perioden kunnen aanbieders bereid zijn om korting te geven. Vraag naar de mogelijkheden voor een offerte in bijvoorbeeld de herfst of winter.
 • Optimaliseer de maatvoering: Een standaardmaat is vaak goedkoper dan een dakkapel die volledig op maat gemaakt moet worden. Overleg met je leverancier wat de meest kostenefficiënte opties zijn.
 • Beperk de extra opties: Denk goed na over welke extra’s echt nodig zijn. Zaken als elektrische rolluiken of speciale beglazing kunnen de prijs snel opdrijven.
 • Doe wat je zelf kunt: Als je een beetje handig bent, kun je kosten besparen door zelf de afwerking aan de binnenkant te doen of door zelf de dakkapel te schilderen.
 • Overweeg een collectieve inkoop: Als meerdere huizen in je straat of wijk ook een dakkapel willen plaatsen, kun je mogelijk korting bedingen door samen te bestellen.
 • Subsidies en leningen: In sommige gemeenten zijn er subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen. Informeer hiernaar bij je gemeente. Een groene lening kan ook financieel aantrekkelijk zijn.

Door slim te kiezen en goed voorbereid te zijn, kun je een mooie dakkapel laten plaatsen zonder dat je te veel betaalt. Denk aan de lange termijn en maak bewuste keuzes zodat jouw dakkapel niet alleen mooi, maar ook voordelig is.

Voorbeeldprijzen van dakkapellen van 5 meter

Wanneer je overweegt om een dakkapel van 5 meter breed aan te schaffen, is het nuttig om een duidelijk overzicht van de mogelijke kosten te hebben. Hieronder vind je enkele voorbeeldprijzen van dakkapellen van 5 meter inclusief montage. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen variëren op basis van verschillende factoren zoals de gebruikte materialen en aanvullende opties.

Prijzen van basisuitvoeringen

Voor een standaard dakkapel van 5 meter, uitgevoerd in kunststof en met dubbel glas, beginnen de prijzen bij ongeveer 4.500 euro. Dit is een basisversie zonder veel extra’s, maar wel inclusief plaatsing en BTW. Wanneer je de dakkapel uitbreidt met bijvoorbeeld een houten afwerking of specifieke extra’s, kunnen de prijzen oplopen.

Luxe varianten en maatwerk

Voor een meer luxe variant of een op maat gemaakte dakkapel van 5 meter breed, kunnen de prijzen al snel richting de 9.000 euro of meer gaan. Luxe dakkapellen kunnen bijvoorbeeld voorzien zijn van aluminium kozijnen, speciaal isolatieglas, inbouwspots en elektrisch bedienbare zonwering of rolluiken.

 • Kunststof dakkapel met standaard isolatieglas: Vanaf circa €4.500
 • Houten dakkapel met extra opties zoals zonwering: Vanaf circa €6.000
 • Aluminium dakkapel met hoogrendementsglas en maatwerk: Vanaf circa €9.000

Deze prijzen zijn inclusief de plaatsing door een gespecialiseerd bedrijf. Het is belangrijk om te realiseren dat eventuele vergunningskosten hier nog overheen kunnen komen, evenals de kosten voor een bouwtekening of het aanpassen van het dak. Voor een gedetailleerde prijsopgave kun je het beste contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf. Op onze offertepagina kun je vrijblijvend offertes aanvragen om een duidelijk beeld van de kosten te krijgen.

De keuze voor een dakkapel van 5 meter is een investering die de waarde van je huis aanzienlijk kan verhogen. Het biedt meer ruimte en licht, wat bijdraagt aan het woongenot. Door vooraf goed de verschillende opties en prijzen te vergelijken, kun je een weloverwogen keuze maken die aansluit bij jouw wensen en budget.


Offertes ontvangen

Invloed van materiaalkeuze op de kosten van je dakkapel

De keuze van het materiaal is een belangrijk onderdeel bij de aanschaf van een dakkapel. Het heeft niet alleen effect op de uitstraling en de isolatiewaarde, maar ook op de prijs. Hieronder worden de meest voorkomende materialen voor dakkapellen besproken en hoe deze de kosten beïnvloeden.

Kunststof

Kunststof dakkapellen zijn populair vanwege hun onderhoudsvriendelijkheid en goede isolatiewaarden. Een dakkapel van vijf meter met kunststof kozijnen is vaak de voordeligste keuze. De prijs van een standaard kunststof dakkapel van 5 meter inclusief montage varieert gemiddeld tussen de €4.500 en €5.500. Kunststof is duurzaam, hoeft niet geschilderd te worden en is in verschillende kleuren en texturen beschikbaar, waardoor het uiterlijk van hout kan worden nagebootst.

Hout

Hout geeft een klassieke en warme uitstraling aan je dakkapel. Het is wel iets duurder dan kunststof en vereist meer onderhoud. Voor een houten dakkapel van 5 meter moet je gemiddeld rekenen op een prijs tussen de €6.000 en €7.000. Het voordeel van hout is dat het makkelijk op maat gemaakt en gerepareerd kan worden. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze als je gaat voor een traditionele look of wanneer de dakkapel moet passen bij de stijl van de woning.

Aluminium

Aluminium dakkapellen zijn sterk, duurzaam en nagenoeg onderhoudsvrij. Ze zijn echter ook de duurste optie. De prijs voor een aluminium dakkapel van 5 meter begint bij ongeveer €8.500. Het materiaal is licht, wat de montage vereenvoudigt, en het heeft een moderne uitstraling. Daarnaast is aluminium recyclebaar, wat een duurzame keuze kan zijn.

Naast het basismateriaal zijn er andere factoren die de kosten van een dakkapel van 5 meter kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld de keuze voor het soort beglazing, extra isolatie of inbouwspots. Elke keuze heeft zijn eigen prijskaartje. Voor een nauwkeurige kosteninschatting en om te zien welke materialen het beste aansluiten bij jouw wensen, kun je het beste meerdere offertes aanvragen. Bezoek onze offertepagina voor gratis en vrijblijvende prijsopgaven.

De materiaalkeuze bepaalt dus voor een groot gedeelte de kosten, duurzaamheid en uitstraling van je nieuwe dakkapel. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over wat je belangrijk vindt en wat past bij de stijl van je woning en je budget.

Besparen op kosten dakkapel 5 meter inclusief montage? Vergelijk gratis offertes!

De aanschaf van een dakkapel van 5 meter is een duurzame investering die de waarde en het woongenot van je huis significant kan verhogen. Met de variabele kosten afhankelijk van materiaalkeuze, maatwerk, extra opties en arbeidskosten, is het slim om de markt te verkennen. Om de best mogelijke deal te krijgen, is het raadzaam om offertes te vergelijken. Start gratis offerteaanvraag! Hiermee krijg je een duidelijk beeld van wat de markt te bieden heeft en kun je flink besparen op de totale kosten zonder compromis op kwaliteit.

Bij het overwegen van een dakkapel van 5 meter zie je dat prijzen sterk kunnen uiteenlopen, afhankelijk van diverse factoren. Door gratis meerdere offertes naast elkaar te leggen, kun je niet alleen geld besparen maar vind je ook een aanbieder die perfect aansluit bij jouw specifieke wensen. Maak een weloverwogen keuze door te kiezen voor een aanpak waarbij je vooraf de kosten, mogelijkheden en materialen in kaart brengt. Zo ben je verzekerd van een prachtige nieuwe dakkapel die past binnen jouw budget.

Veelgestelde vragen over kosten dakkapel 5 meter inclusief montage

Hoeveel kost een dakkapel van 5 meter ongeveer?

De gemiddelde kosten voor een dakkapel van 5 meter liggen tussen de €4.500 en €9.000, afhankelijk van het materiaal en de afwerking.

Wat zijn de grootste prijsbepalende factoren voor een dakkapel?

De grootste factoren die de prijs beïnvloeden zijn het gekozen materiaal (hout, kunststof, of composiet), het type dakbedekking, de afmetingen, de afwerking aan de binnenkant, eventuele extra opties zoals rolluiken of horren, en de montagekosten.

Kan ik besparen op de kosten van een dakkapel van 5 meter?

Ja, je kunt besparen door offertes te vergelijken, te kiezen voor een minder luxe afwerking, de montage in een dalperiode te plannen of door sommige werkzaamheden zelf uit te voeren zoals de afwerking aan de binnenkant.

Heeft de materiaalkeuze veel invloed op de uiteindelijke prijs van een dakkapel?

Ja, de materiaalkeuze heeft een aanzienlijke invloed. Hout is vaak goedkoper in aanschaf dan kunststof of composiet, maar kan duurder zijn in onderhoud op de lange termijn. Kunststof is onderhoudsarm en heeft vaak een middenklasse prijs, terwijl composiet het meest duurzaam is en meestal het duurst in aanschaf.[/content]