Dakkapel Volendam

Eén van de mogelijkheden voor het creëren van meer licht en ruimte op de bovenverdieping is het plaatsen van een houten of kunststof dakkapel. Naast dakkapellen vormen ook een nokverhoging of een dakopbouw voor het plat dak een uitstekende keuze. De kosten voor het plaatsen van een prefab of standaard dakkapel bij je huis in Volendam hangen af van verschillende factoren. Zo kost de aanvraag van een vergunning 4% van de prijs, terwijl vergunningsvrij bouwen gratis is. Wij helpen je graag bij het plaatsen van een dakopbouw of de renovatie van een bestaande kapel. Via de offertepagina vraag je gemakkelijk verschillende offertes aan.

dakkapel VolendamWel of geen vergunning aanvragen?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Volendam de vraag of het nodig is om een vergunning aan te vragen voor het laten plaatsen van een prefab houten of kunststof dakkapel. Het antwoord hierop is afhankelijk van een aantal zaken. Zo mag u vergunningsvrij aan de slag met het project als de dakkapel aan de achterkant van het huis komt. Vergunningsvrij bouwen heeft nog een aantal eisen zoals maximale hoogte- en breedteafmetingen. Het aanvragen van een vergunning kan het gemakkelijks bij het gemeenteloket in Volendam. De kosten voor een vergunning omvatten 4% van de uiteindelijke prijs. Het aanvragen kost meerdere weken tot maanden.
prefab dakkapel Volendam

Prefab dakkapel: binnen één dag geplaatst

Wil je graag de zolder transformeren tot een slaap- of studeerkamer maar heb je geen zin om lange tijd in een verbouwing te zitten? Overweeg dan om een prefab dakkapel te laten plaatsen. Prefab dakkapellen, zowel de houten als kunststof of zinken variant, worden in de fabriek in elkaar gezet, en daarna in één dag bij jou in Volendam geplaatst. De kosten voor een prefab dakkapel zijn iets hoger dan voor een standaard model, maar deze prijs trekt bijna gelijk door de lagere arbeidskosten. De plaatsing van een prefab dakopbouw bij het schuin of plat dak is meestal niet vergunningsvrij uit te voeren.


dakkapel renovatie Volendam

Dakkapel renovatie

Een dakkapel expert uit ons netwerk in Volendam kan niet alleen nieuwe dakkapellen plaatsen, hij voert desgewenst ook een renovatie op een bestaande nokverhoging uit. Een renovatie bestaat over het algemeen uit drie onderdelen. De eerste stap in de renovatie is de controle van alle onderdelen. De tweede stap bestaat uit het herstellen of vervangen van de beschadigde delen. In de meeste gevallen is bij een renovatie bijvoorbeeld het herstellen van de kitranden of topcoating noodzakelijk. Een derde stap in de renovatie is het reinigen van het oppervlak om zo de uitstraling te verbeteren. Wij controleren ook vaak het plat of schuin dak.
Overzicht gemiddelde prijzen

Soort dakkapel Gemiddelde prijs
Standaard model (1x1m) €2.500,-
Draaikiep/vast raam (1x2m) €3.500,-
Draaikiep/vast/draaikiep raam (1x3m) €4.250,-
Draaikiep/vast/draaikiep raam (1x4m) €5.500,-

Wat kost een dakkapel?

De kosten voor een dakkapel hangen af van een groot aantal factoren. Eén invloedsfactor op de prijs hebben wij hierboven al gegeven: prefab of standaard maakt een verschil. Ook het verschil tussen vergunningsvrij en met een vergunning bouwen geeft een paar honderd euro’s verschil. Een andere factor is de grootte van de dakkapel: hoe meer ramen en hoe breder de opbouw, hoe hoger de prijs. Tot slot is het materiaal waar u voor kiest van invloed op de kosten. Kunststof is over het algemeen iets duurder dan de zinken of polyester variant. De kosten voor een houten nokverhoging zijn afhankelijk van de houtsoort.Offertes aanvragen
dakkapellen Volendam

Soorten dakkapellen

Naast dat wij zowel houten als kunststof dakkapellen aanbieden, hebt u tevens de keuze uit een groot aantal modellen. De eerste soort dakkapel die wij aanbieden is de standaard sleepdakkapel. Dit is een dakkapel voor het schuin dak, waarbij het schuin dak een minimale helling van 35 graden moet hebben. Hebt u geen schuin dak, maar wilt u wel een dakopbouw? Het is mogelijk om de dakopbouw op het plat dak te plaatsen. Een dakkapel op een plat oppervlak heet een dakopbouw, en is eigenlijk een heel nieuwe kamer het gevolg. Tot slot is een nokverhoging tevens een mogelijke optie bij jou in Volendam. Daarnaast is er ook nog een dakkapel met een deur erin verwerkt en de variant met een Frans balkon.


kunststof dakkapel Volendam

Kunststof dakkapel

De meeste klanten uit ons netwerk in Volendam geven de voorkeur aan kunststof dakkapellen. Dit komt doordat de aanschaf van een kunststof bouwonderdeel verschillende voordelen met zich meebrengt. Het grootste voordeel van kunststof is de lange levensduur: de meeste producten gaan ongeveer 40 jaar mee. Daarnaast vraagt kunststof relatief weinig onderhoud. Een derde voordeel van kunststof is de hoge isolatiewaarde die dit oplevert. Het is dan wel noodzakelijk dat je de kunststof dakkapel door een erkend vakman uit Volendam laat plaatsen. Deze zal alle onderdelen voorzichtig installeren, volledig luchtdicht afsluiten en zo de isolatie van het plat of schuin dak optimaliseren.
Houten dakkapel

Het alternatief voor kunststof dakkapellen is de houten variant. Houten bouwonderdelen waren lange tijd de enige mogelijkheid, en brengen daarom een traditionele en authentieke uitstraling met zich mee. Het nadeel van houten bouwproducten is dat deze heel wat onderhoud van je vragen. Zo moet je het hout eens in de vijf jaar schuren en verven voor het behoud van de kwaliteit. De warme uitstraling van een houten dakkapel is daarbij soms ook te verkrijgen met een kunststoffen model met een houtdesign. De kosten hiervoor zijn echter aanzienlijk. Wil je graag een houten dakopbouw? Kies dan met een specialist uit Volendam de beste houtsoort uit.

Besparen door offertes te vergelijken

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor het vergunningsvrij bouwen van dakkapellen in Volendam? Heb je een vraag over het verschil tussen een nokverhoging voor een schuin dak en een opbouw voor een plat oppervlak? Of ben je benieuwd naar de prijs voor een renovatie van een kapel bij jouw huis? Dan zit je bij ons op de goede plek. Via onze offertepagina vraag je eenvoudig en snel een aantal offertes aan van dakkapellen experts uit de regio. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod en kies voor de specialist die het beste bij je past! Wij helpen je graag.